Om Farfars Godnathistorier

Ssssh... godnat... og sov godt...

Om putteritualer og andre fortrædeligheder

Mine egne børn er for længe siden fløjet fra reden, men jeg hører ofte om forældre der har svært ved at putte deres børn – eller i hvert fald at få dem til at sove. Nogle har putteritualer der varer flere timer, og ender med at far og/eller mor falder i søvn.


Da vores børn var små, var det meget vigtigt for os at vi havde aftenerne for os selv, og nyde at vi bare var os to. Derfor var der godnathistorie, og godnat. Og børnene lærte hurtigt – at når de lå i deres senge, var dagen forbi, og der skete ikke mere den dag, og så lagde de sig til at sove. Men vi havde også skruet hvores hverdag meget anderledes sammen end den mange forældre og børn har i dag, så vi kan ikke sammenligne. Men den alenetid vi som forældre har brug for, så vi ikke glider fra hinanden, er så vigtig. Og jeg tænker at det samme gælder for dem der er alene med deres barn/børn. Der er brug for den daglige opladning med den gode bog, filmen i fjernsynet, besøget af vennen/veninden 🙂


Jeg vil gerne forsøge at hjælpe, der hvor putningen måske er gået fra hyggestund til mareridt. Derfor har jeg sat et nyt projekt i søen, hvor jeg fortæller langsomme godnathistorier uden ret meget handling. Historierne har afslappende musik og dæmpede lydkulisser. Jeg håber at barnet er faldet i søvn inden historien er slut. Faktisk er hele idéen, at skrive historier børnene falder i søvn til. De skulle helst ikke høre slutningen, om jeg så må sige 😉

 

Af glæde og stolthed over at være nyslået farfar, har jeg begået podcasten “Farfars Godnathistorier”, som du kan finde der hvor du plejer at høre podcasts.

Godnathistorierne

I podcasten Eventyrlige Frikvarter fortæller jeg fjollede historier med skæve handlinger. Med Farfars Godnathistorier, er jeg gået en anden vej. Her handler det om at fortælle langsomme historier uden den helt store handling, og med en rolig og afslappende lydkulisse bag.

 

Jeg får ofte at vide, at min stemme er rolig og behagelig at lytte til, og på den baggrund valgte jeg at kaste mig over godnathistorierne.

 

Selv om det kan lyde underligt, er succeskriteriet faktisk, at børnene aldrig når at høre slutningen på historien – fordi de er faldet i søvn inden.

 

Bedst til

Godnathistorierne egner sig nok bedst til mindre børn fra ca. 3 – 6 år, men jeg vil ikke udelukke, at større børn finder dem så kedelige, at de også falder i søvn til dem 😉

Mange søvnige hilsner

Lars Poulsen